Translate

2014 m. lapkričio 6 d., ketvirtadienis

Sveikos gyvensenos taisyklės

1 taisyklė- mityba
Visų pirma visiškai išbraukite iš savo maisto raciono saldumynus, riebius produktus, miltinius produktus, kuo mažiau kepkite dideliame aliejaus kiekyje, nevartokite daug pieno produktų. Sveikiausias maisto gaminimo būdas – virimas ant garų. Virkite žuvį (nebijokite riebios žuvies. Riebalai mums yra būtini, o žuvyje yra omega 3 riebalų rūgščių, kurios teigiamai veikia odą, bei aprūpina organizmą vitaminais, apsaugo širdį bei kraujagysles), labai naudinga yra lašiša, silkė, bei skumbrė.
Būtinai valgykite pusryčius. Pusryčiams tinka vaisiai, košės, salotos, salotos su riešutais, džiovinti vaisiai ir t.t. Tik nevalgykite mėsos ar žuvies, nes organizmas dar nebūna pasiruošęs virškinti tokį sunkų maistą. Košes virkite vandenyje, o ne piene, taip pat nedėkite sviesto ir nevalgykite su jogurtu. Galite ant šlakelio aliejaus pakepti morkas, svogūnus ir įmaišyti į avižinę, sorų, kinvos kruopų, grikių košes. Manų košės geriau atsisakyti, nes iš visų košių, ši turi mažiausiai mums naudingų medžiagų. Taip pat geriau rinkitės ruduosius ryžius, o ne baltus, plikytus. Ruduosiuose ryžiuose yra daugiau B grupės vitaminų, o baltieji dar ir prišaukia mūsų „draugą“ celiulitą.
Maisto derinimas. Nevalgykite mėsos su bulvėmis, košėmis, ankštinėmis daržovėmis, žuvimi, riešutais, vaisiais, džiovintais vaisiais, pieno produktais, kiaušiniais. Mėsą reikia valgyti tik su daržovėmis. Žuvį taip pat. Mėgstate šokoladą? Valgykite! Jei sąžiningai laikysitės šitų patarimų, derinsite maistą, atsisakysite miltinių, riebių patiekalų, bei kitų saldumynų, šokoladu galėsite mėgautis, kad ir kas antrą dieną po 25 gramus. Tik šokoladas turi būti juodas (mažiausiai 50 proc. kakavos) ir be priedų (riešutų, sausainių, džiovintų vaisių, marcipanų ir t.t.). Beje, jei rinksitės kuo daugiau kakavos turintį šokoladą, tuo daugiau jis jums duos ne tik malonumo, bet ir naudos.

2 taisyklė – sportas
Bent valandą per dieną vaikščiokite. Eikite į pilateso, aerobikos, jogos užsiėmimus arba bent 20-30 minučių pabėgiokite. Prieš sportuojant valgyti negalima. Iki sporto likus valandai ar dviem, suvalgykite angliavandenių turintį maistą. Pasportavus ar pasimankštinus valgyti galima po pusės valandos ir geriausia yra rinktis baltyminius produktus.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą