Translate

2015 m. sausio 18 d., sekmadienis

Medžiagų apykaita

10 produktų, kurie greitina medžiagų apykaitą ir padeda lieknėti










Vanduo. Vokietijos mokslininkai teigia, kad, išgėrus 0,5 litro vandens, atsiranda galimybė padidinti medžiagų apykaitą iki 30 %. Net be mokslininkų išvadų aišku, kad vanduo daugeliu atvejų atlieka apetito malšinimo funkciją ir padeda nesupainioti alkio su troškuliu. Be to, vanduo šalina iš organizmo toksinus. Taigi, labai sveika ir medžiagų apykaitos pagreitinimui naudinga pradėti dieną didele stikline vandens.
Žalioji arbata. Mokslininkai nustatė, kad žaliosios arbatos ekstraktas pagreitina medžiagų apykaitą. O tai – didelė pagalba, siekiant numesti svorio. Be to, dažnai minimas teigiamas žaliosios arbatos poveikis nuotaikai ir net tinka vėžio prevencijai.
Sriuba. Būtent sriuba padeda suvalgyti mažiau kaloringesnių pagrindinių patiekalų ir pagerina medžiagų apykaitą. Valgantieji sriubą patenkina savo apetitą, suvartodami mažesnį bendrą kalorijų kiekį.
Greipfrutai. Moksliniais tyrimais nustatytos unikalios greipfrutuose randamo vitamino C savybės, dėl kurių sumažinamas insulino kiekis, o tai skatina svorio netekimą. Pusė greipfruto prieš valgį gali išties padėti pagreitinti medžiagų apykaitą. Žinoma, vertėtų atsižvelgti į tai, ar nesate alergiškas šiam naudingų savybių turinčiam vaisiui.
Obuoliai ir kriaušės. Šie vaisiai gali patenkinti saldumynų poreikį. O tai – kur kas geriau, nei suvalgyti gabalą pyrago ar šokoladą. Beje, visi vaisiai prisideda prie medžiagų apykaitos gerinimo.
Brokoliai. Įvairūs moksliniai tyrimai patvirtina kalcio vartojimo ir svorio netekimo ryšį. Brokoliai ne tik pasižymi itin dideliu kalcio kiekiu, bet taip pat turi jo įsisavinimą gerinančio vitamino C. Nekaloringi ir daug naudingų medžiagų turintys brokoliai gerina imunitetą.
Neriebus jogurtas. Pieno produktai yra itin naudingi siekiantiems numesti svorio žmonėms. Daug kalcio, baltymų ir virškinimui naudingų medžiagų bei mažai kalorijų turintis neriebus jogurtas būtų puikus jūsų kasdienės mitybos produktas.
Kalakutiena. Daugybės mokslinių tyrimų metu įrodyta tai, kad baltymai yra itin svarbūs gerai medžiagų apykaitai ir riebalų masės mažinimui, pakeičiant ją raumenų mase. Kalakutiena (tinka ir vištienos krūtinėlė) gali būti išskirtinai naudingas produktas, garantuojantis didelį baltymų kiekį ir palyginti nedaug kalorijų.
Avižiniai dribsniai. Tai – itin sveikų angliavandenių šaltinis, padedantis mažinti cholesterolio kiekį ir turintis daug ląstelienos. Jeigu galite, rinkitės ne greito paruošimo avižinius dribsnius. Būtent minimaliai apdorotuose avižiniuose dribsniuose yra išlikęs maksimalus naudingų medžiagų kiekis.
Aštrūs pipirai. Mokslinių tyrimų atskleistas faktas – aštrūs pipirai laikinai stimuliuoja kūną, skatindami išskirti daugiau streso hormonų, o būtent dėl jų ir pagreitėja medžiagų apykaita. 

  1. Ėj, žiūrėk, kaip pagreitinti medžiagų apykaitą? Nu tai čia pipiriukų pakramtyk ir ramu. Na, tikrai netikėtai čia buvo su tais pipirais. O visi kiti buvo daug maž žinomi. Einu picos su jelapenais pasidaryt.

    AtsakytiPanaikinti