Drungnas
vanduo slopina apetitą
Kai
į skrandį patenka drungno vandens (30 laipsnių temperatūros), jis
greičiau praneša smegenims „esu sotus“. Priežastis: ši
temperatūra nesukelia smegenyse aliarmo „šalta“ arba „karšta“.
Todėl galime vienu metu išgerti didesnį kiekį tik drungno
vandens. Skrandis nepasiunčia signalo „stop“, todėl jį galima
gerai pripildyti. Alkio pojūtis pranyksta.
Karštas
vanduo išvalo organizmą
Kuo
daugiau šlakų ir nuodingųjų medžiagų prisikaupę kūne, tuo
vangesnė medžiagų apykaita. Kepenys, limfos sistema ir žarnynas
nebedirba optimaliai. Karštas vanduo (60 laipsnių temperatūros)
sukelia mažyčius raumenų judesius, į kuriuos paprastai
neatkreipiame dėmesio. Taip jis padeda iš ląstelių išplauti
nuodingąsias medžiagas. Šiluma paskatina atsiverti odos poras ir
papildomai išskirti nuodingąsias medžiagas į išorę.
Šaltas
vanduo naudoja energiją
Stiklinė
šalto vandens (8 laipsnių temperatūros) trimis procentais
pagreitina medžiagų apykaitą. Mokslininkai iš Solt Leik Sičio
universiteto nustatė: šis efektas pasireiškia praėjus 10 minučių
nuo šalto vandens išgėrimo ir trunka apie 30 minučių. Organizmui
tenka pačiam susišildyti šaltą vandenį iki kūno temperatūros
(36—37 laipsnių), kad ląstelės galėtų jo pasiimti ir
panaudoti. Šis procesas sunaudoja nepaprastai daug energijos,
sudegina dalį riebalų iš sukauptų atsargų.
Padeda
ir vaisiai bei daržovės
Dalį
dienos skysčių poreikio puikiausiai galima patenkinti vaisiais ir
daržovėmis. Privalumas: jie suteikia papildomų fermentų ir
vitaminų, reikalingų riebalams skaidyti. Jeigu vietoj sausainių,
pyragaičių ir bandelių valgysite vaisius ir žalias daržoves, per
savaitę galite lengvai numesti vieną du kilogramus. Geriausiai
tinka: ananasai (juose yra baltymus skaidančio fermento bromelino),
kiviai (tiekia daug liekninančio vitamino C), arbūzai (varo
šlapimą), pomidorai (skatina virškinimo sulčių išsiskyrimą),
agurkai (100 g turi tik 13 kalorijų).
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą